De Draad over Het Kiemuur: Dichtbij in de wijk

Magazine De Draad, het gratis magazine over zelf- en samenredzaamheid voor Tilburgers, gelooft in de kracht van mensen om de draad weer op te pakken. In de zojuist verschenen editie ‘Een goede buur(T)’ vertellen bezoekers wat zij door Het Kiemuur hebben bereikt.

Bijvoorbeeld Corin: “Toen ik thuis zat, zonder sociale contacten, in een zwart gat alleen maar piekeren en te huilen.”  De inloop van het Kiemuur deed Corin opbloeien: “Je krijgt aandacht en dat gaf mij een boost. Ik kan sinds kort weer lachen en doe vrijwilligerswerk.”

Anneloes bezoekt Het Kiemuur al langer. “En heb er al heel wat cursussen gevolgd zoals ‘Herstellen Doe Je Zelf ’ en ‘Werken Met Eigen Ervaring.’ Anneloes heeft een slecht huwelijk achter de rug. Ze werd lichamelijk mishandeld en misbruikt. “Maar ik ben altijd positief gebleven.” Het Kiemuur helpt haar: “Ik vind het interessant om over thema’s te praten. Ook leer ik graag nieuwe mensen kennen.”

Lees hier het artikel over Het Kiemuur Dichtbij in de wijk, en via deze link het hele magazine DeDraad.

Top