Kwetsbaar Brabant

Hoe zit het met de ondersteuning van (psychisch) kwetsbare mensen in de gemeente Oisterwijk? Dat is onderzocht via een sociaal diner en een enquête. Moergestel blijkt het gezondst. Het aanbod aan dagbesteding en vrijwilligerswerk is ‘behoorlijk versnipperd en te beperkt’. Ook is er een gebrek aan samenwerking. Bij het plaatselijke onderzoek waren Het Kiemuur, Mentorhulp Oisterwijk en ContourdeTwern betrokken. Namens Het Kiemuur stelde Ria van Son voor om een talentenbeurs te organiseren en ervaringsdeskundigen in te zetten bij de steun aan kwetsbare plaatsgenoten. Lees hier het artikel in het Brabants Dagblad, geschreven door Piet Jacobs.

Moergestel psychisch gezonder dan Oisterwijk

Oud-wethouder Joop van Hezik, voorzitter van de Oisterwijkse Dementiecoöperatie, maakte bekend dat de provincie van alle 64 Brabantse gemeenten, per wijk, de psychische en sociale kwetsbaarheid van de inwoners door PON en Telos in beeld heeft laten brengen. Via de website kwetsbaarbrabant.nl zijn de resultaten beschikbaar. Voor de gemeente Oisterwijk blijkt dat het zuidelijke deel (Moergestel en het buitengebied) psychisch en sociaal gezonder is dan de Oisterwijkse woonkernen Pannenschuur, Westend en Waterhoef.

Top