Wil je jezelf blijven ontwikkelen?

Na de zomer starten diverse herstelcursussen waarmee je verder komt. De cursussen ondersteunen je zodat jij je vrij voelt om stappen te zetten in jouw proces. Woon je in Tilburg en denk jij erover om deel te nemen aan van de cursussen? Bekijk de verschillende mogelijkheden en neem vrijblijvend contact op. We nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek waarin we samen bekijken welke cursus passend is. Het belangrijkst hierin is: wat jij verwacht, waar je nu staat en waar je heen wil. Alle cursussen kun je in Tilburg volgen op de Diederikdreef 79. Deze cursussen worden gegeven door ervaringsdeskundigen. Zij hebben zelf ervaring in de psychiatrie en zijn geschoold om die ervaring in te zetten voor het herstelproces van anderen.

Op zoek naar jouw kracht en mogelijkheden in een veilige omgeving?
Volg dan de cursus ‘Herstellen doe je zelf’. Ook jij kunt stappen maken in je herstelproces. Je staat niet alleen! In de cursus bespreken we gevoelens en gedachten die we allemaal wel kennen. Tijdens dittraject word je bewust van mogelijkheden die je eerder nog niet zag of aandurfde. De cursus biedt je herkenning, erkenning, steun van anderen en maakt je weerbaarder. Meer informatie en positieve ervaringen van deelnemers over deze cursus lees je in de folder ‘Ervaar je eigen kracht en mogelijkheden’. De cursus ‘Herstellen doe je zelf’ kun je op dinsdagen volgen van 13.00 – 15.00 uur. De data zijn: 8 oktober, 8 oktober, 15 oktober, 22 oktober, 29 oktober, 5 november, 12 november, 19 november, 26 november, 3 december, 10 december, 17 december en 14 januari 2020.

Wil je jouw eigen ervaringen in gaan zetten voor anderen?
Cursus ‘Werken met eigen ervaring’ is een oriëntatiecursus om te onderzoeken of je jouw waardevolle ervaringen wilt inzetten om anderen te helpen? De cursus toont je mogelijkheden en biedt je inzicht in de benodigde vaardigheden. Voor wie is deze oriënterende cursus? Als je al zicht hebt op je eigen herstel en je hier iets mee wilt doen. Meer informatie over deze cursus en positieve ervaringen van deelnemers lees je in de folder ‘Ervaar je eigen kracht en mogelijkheden’. De cursus ‘Werken met eigen ervaring’ is op donderdag van 13.00 – 16.00 uur op de volgende data: 3 oktober, 10 oktober, 17 oktober, 24 oktober, 31 oktober, 7 november, 14 november, 21 november, 28 november, 5 december, 12 december en 19 december.

Cursus ‘WRAP’ – praktische training voor het maken van een zelfhulp-plan
In oktober start de cursus Wellness Recovery Action Plan (WRAP). Dit is een praktisch zelfhulp-instrument dat je ondersteunt bij je herstelproces. In de ‘WRAP’ vind jij tools die je dagelijks kunt inzetten voor een beter gevoel. Ook wanneer het tegen lijkt te zitten. Je maakt in de cursus een persoonlijk plan waarin een goed gevoel voor jou centraal staat. De WRAP is een zelfhulpinstrument met een heldere structuur. De basis ervan ligt in het herstelconcept. Je ontdekt stapsgewijs wat het best bij jou past en hoe je dit inzet.Meer informatie over deze cursus en positieve ervaringen van deelnemers lees je in folder ‘Ervaar je eigen kracht en mogelijkheden’. De cursus ‘WRAP’ kun je op vrijdag volgen van 09.30 – 12.00 uur. De cursusdata zijn: 25 oktober, 1 november, 8 november, 15 november, 22 november, 29 november, 6 december en 13 december.

Honest, Open en Proud: eerlijk, open en trots
Open zijn over je psychische klachten is een keuze. Jóuw keuze wel te verstaan. En eentje die niet eenvoudig is. Wil jij weten hoe je dit goed onderbouwd kunt doen? Dan is de HOP-methode misschien iets voor jou: Honest, Open en Proud: eerlijk, open en trots. Ben je klaar om de voor- en nadelen van openheid rondom je psychische klachten te (h)erkennen? Dan kan HOP een geschikt ondersteunend hulpmiddel zijn. Met HOP onderzoek je hoe je jouw kwetsbaarheid bespreekbaar kunt maken. Dit is een landelijk uitgerolde cursus van Samen Sterk zonder Stigma. Meer informatie over deze cursus en positieve ervaringen van deelnemers lees je in de Flyer HOP: Honest Open Proud. De cursus HOP die in september start is al vol, in november start weer een nieuwe cursus. Nadere informatie met data volgt. Heb je interesse? Aanmelden kan via info@hetkiemuur.nl.

Wij jij ervaren wat er gebeurt als jij ervoor kiest om mee te doen? Zet dan nu de eerste stap. Je kunt mailen naar info@hetkiemuur.nl of bellen met 06-15904492. Meer weten over Het Kiemuur? Lees dan verder op deze website en lees het e-magazine

Top