Gezellig samenzijn in december bij Het Kiemuur Kijkt!

Zie jij erg op tegen de feestdagen?
Voel je je eenzaam in december?
Wil je meer steun van of contact met andere mensen in dezelfde situatie?
Kom naar Het Kiemuur kijkt!

Gezellig samen film kijken

Het Kiemuur organiseert in december Het Kiemuur Kijkt voor iedereen die behoefte heeft aan een avondje uit of extra steun en contact in de donkere dagen van december. Kom op donderdag 12 december, 19 december en 26 december (2e Kerstdag) gezellig met elkaar film kijken op een groot scherm. Vanaf 18.30 uur ben je van harte welkom op onze locatie aan de Willem II straat 23 in het centrum van Tilburg. De film begint rond 19.00/19.15 uur en is rond 21.00 uur afgelopen. Wij zorgen voor een drankje en wat snacks.

Drie films

Donderdag 12 december Silver Linings Playbook: Hoe normaal zijn we nou allemaal?

Silver Linings Playbook is een film waarin je een stukje alledaagsheid ziet. De verscheidene personages hebben zo ieder hun eigen problemen, wat toont dat niet iedereen ‘normaal’ is. Een man met een bipolaire stoornis die zijn leven weer op orde probeert te krijgen speelt de hoofdrol. Tegelijkertijd probeert hij ook zijn vrouw weer terug te winnen. Als kijker word je gelijk in het verhaal gegooid zonder enige achtergrondinformatie vooraf. Hierdoor kom je er langzaam maar zeker achter wat er allemaal is voorgevallen in het leven van Pat. Daarbij is de levenswijze van Pat, dat je het positieve van alles moet inzien, een passende en leuke invalshoek. De film wordt zonder twijfel gestolen door het geweldige samenspel van Bradley Cooper en Jennifer Lawrence. Hoe hun twee manische persononages elkaar in hun gedrag en gewaarwording aftroeven, wat zorgt voor opmerkelijke taferelen en scherpe dialogen. Al met al een prima feel-good film die comedy en drama goed weet samen te brengen. (122 min)

Donderdag 19 december When love is not enough: Alcoholisme, familie en wanneer liefde niet genoeg is

Dit is het verhaal van de strijd van de vrouw van Bill W. (één van de oprichters van Anonieme Alcoholisten). Nadat hij nuchter was geworden en met zijn AA-werk was begonnen, ontdekte zijn vrouw Lois dat ze ook moest herstellen van de gevolgen van de ziekte van alcoholisme, en stichtte een apart maar gerelateerd programma, Al-Anon genaamd. Al-Anon is niet voor alcoholisten, het is voor de vrienden en familie van alcoholisten. Haar verhaal is inspirerend en autobiografisch. Geschat wordt dat elke alcoholist of verslaafde tenminste 4 andere personen ernstig beïnvloedt met hun verslaving. Al-Anon helpt deze mensen te herstellen, net zoals de AA de alcoholist helpt. (98 min)

Donderdag 26 december Crazy Wise: Wijsheid of gekte?

De traditionele wijsheid van inheemse culturen staat vaak in contrast met de hedendaagse Westerse kijk op geestelijke gezondheid. Is “gekte” een ziekte van het individu, een mogelijkheid tot groei en/of een symptoom van een gejaagde samenleving? Hoe gaan wij als maatschappij om met geestelijke kwetsbaarheid? En wat kunnen we leren van mensen die hun eigen crisis getransformeerd hebben tot een positieve ervaring? In deze documentaire onderzoekt regisseur Phil Borges de moderne visie binnen de Westerse geestelijke gezondheidszorg en de traditionele wijsheid van inheemse culturen. Hij interviewt hiervoor psychiaters en psychologen, ervaringsdeskundigen en wetenschappers en hij bezoekt inheemse volkeren. (82 min)

Aanmelden niet nodig

Heb je zin om in contact te komen met nieuwe mensen? Of wil je wat meer steun in de donkere dagen van december? En lijkt het je leuk om te komen? Ons ook! We ontmoeten je graag op donderdag 12 december! Of op één van de andere data natuurlijk. Aanmelden is niet nodig. Wil je meer informatie? Bel dan even naar Angela: 06-31036134.

Top