Coronavirus

Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet. Het RIVM stelde op zondag 15 maart haar richtlijn rondom het coronavirus bij en adviseert iedereen in Nederland om met neusverkoudheid, hoesten of koorts thuis te blijven, en tot 6 april waar mogelijk zoveel mogelijk vanuit huis te werken en sociaal contact zoveel mogelijk te beperken.

In dit bericht lees je de richtlijn van RIBW Brabant.

Kiemuur en Kiemuur Kookt

We willen de continu├»teit van zorg en veiligheid voor cli├źnten en medewerkers zo goed mogelijk waarborgen en volgen daarom steeds de richtlijnen van het RIVM en de GGD Hart van Brabant op. Gezien de maatregelen van 15 maart schorten wij al onze interne en externe cursussen en trainingen tot 6 april op. Ook zijn we kritisch op bijeenkomsten met grote groepen mensen. Zo gaat Het Kiemuur en Kiemuur Kookt ook tot deze datum niet door. Wij werken achter de schermen van Het Kiemuur hard aan verschillende alternatieven, want wij willen er wel graag blijven zijn voor onze bezoekers en voor alle andere mensen die steun, een luisterend oor, kracht en verbinding nodig hebben. Heeft u in deze periode behoefte aan extra contact? Bel ons op 06 31036134 zodat we hierover afspraken kunnen maken.

Daarnaast kan het zijn dat een afspraak met iemand van onze organisatie mogelijk niet doorgaat of per telefoon of videobellen plaatsvindt. We wegen steeds af of persoonlijk contact verantwoord is (bij symptomen) en of andere vormen van contact uitkomst bieden. We hopen dat u begrip heeft voor de situatie.

Heeft u een afspraak bij RIBW Brabant en heeft u klachten?

We vragen iedereen met klachten zoals neusverkoudheid, hoesten of koorts niet naar een van onze locaties te komen, of een afspraak met RIBW Brabant via de telefoon of videobellen te laten verlopen, te verschuiven of niet door te laten gaan. Op de website van GGD Hart van Brabant leest u meer over de verschijnselen van het coronavirus (COVID-19).

Heeft u geen klachten en bezoekt u een van onze locaties?

We willen u vragen om dan de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven.

  • Was uw handen regelmatig en grondig (minimaal 20 seconden);
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes;
  • Schud geen handen.

Krijgt u begeleiding van ons?

Weet dat we aandacht hebben voor het virus en in het contact met u hier niet aan voorbij gaan. We wegen steeds af of persoonlijk contact verantwoord is en of andere vormen van contact uitkomst bieden. Onze professionals zijn steeds op de hoogte en weten hoe zij vanuit de richtlijnen van de GGD en het RIVM kunnen handelen.

Heeft u binnenkort een afspraak met ons of ontmoet u ons regelmatig? En moet u veel hoesten of niezen, bent u benauwd of heeft u koorts? Laat dit dan (voorafgaand aan de afspraak) even aan onze collega weten, zodat hij of zij met u kan verkennen wat in uw situatie wenselijk is. Uiteraard kan het ook zijn dat iemand van uw begeleiding klachten krijgt. Dan geldt hetzelfde en verkent u samen wat op dat moment de beste oplossing is. We hopen dat u begrip heeft voor de situatie.

Meer informatie, of vragen?

Neem contact op met degene waar u een afspraak mee heeft. De medewerkers van RIBW Brabant weten wat het beleid is en worden continu van de laatste informatie voorzien.

U kunt ook contactleggen met de GGD of het RIVM:

  • De GGD heeft voor vragen telefoonlijnen opengesteld, voor Hart van Brabant is dat: 0900-3646464.
  • Op www.rivm.nl vindt u steeds de meest actuele informatie over het virus en antwoord op de meestgestelde vragen.

Is het coronavirus bij RIBW Brabant aan getroffen?

Voor zover wij weten is er bij RIBW Brabant niemand met het virus besmet.

Top