Cursus Werken met eigen ervaring (WMEE)

Cursus Werken met eigen ervaringAlles wat je hebt meegemaakt maakt je tot de persoon die je nu bent. Wanneer je om leert gaan met je kwetsbaarheid kun je deze inzetten als kracht, waardoor je anderen kunt helpen. Met al die ervaring kun je anderen helpen doordat ze hoop, kracht en motivatie putten uit jouw verhaal.

Inzicht in vaardigheden

Bij de cursus ‘werken met eigen ervaring’ geef je daar een eerste aanzet toe. Je leert hoe je je verhaal kunt vertellen en inzetten. Je krijgt inzicht in de vaardigheden die nodig zijn om ervaringsdeskundig werk te doen. Daarnaast kun je je oriënteren op de mogelijkheden van ervaringsdeskundigheid: waar kun je aan de slag en wat houdt dat werk precies in?

Tijdens de cursus

De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten waarin je als deelnemer kunt oriënteren op het werken met je eigen ervaring. We gaan dieper in op de mogelijke kwaliteiten en valkuilen van een toekomstig ervaringsdeskundige. Gastsprekers en deelnemers delen hun herstelverhaal. Deze cursus is voor mensen die al wat verder in het herstelproces zijn.

Voor je deze cursus volgt is het raadzaam eerst de cursus ‘Herstellen doe je zelf’  te doen. Dan heb je alvast een goed beeld van je eigen herstelproces. En wanneer je de opleiding Howie the Harp wilt gaan volgen, wordt aangeraden eerst deze cursus te volgen.

Praktische info

Bijeenkomsten:

Start: cursus WMEE woensdagmiddag
Start 5 juli van 13.00-15.30 uur
Locatie Zuiderkruisweg 1 Tilburg
Overige data: 12 juli, 19 juli, 26 juli, 2 aug, 9 aug, 16 aug, 23 aug, 30 aug, 6 sept, 13 sept en 20 sept.
Trainer Karin Nievelstein en Co trainer, Björn Siemons

Overige data zijn:

Start cursus WMEE woensdagmiddag
Start 18 oktober van 13.30-16.00 uur
Locatie Zuiderkruisweg 1 Tilburg
Overige data: 18 oktober, 25 oktober, 1 november, 8 november, 15 november, 22 november, 29 november, 6 december, 13 december, 20 december, 27 december en 3 januari 2024
Trainer Elly van Lier, co trainer Ria van Son.

Aanmelden: stuur een e-mail naar Info@hetkiemuur.nl

De meeste cursussen worden meerdere keren per jaar gegeven. Daardoor is het mogelijk om ze achter elkaar te volgen.

Top