Cursus Werken met eigen ervaring (WMEE)

Twee vrouwen zittend aan tafel en de linkervrouw legt iets uit aan de rechtervrouw.Alles wat je hebt meegemaakt maakt je tot de persoon die je nu bent. Wanneer je om leert gaan met je kwetsbaarheid kun je deze inzetten als kracht, waardoor je anderen kunt helpen. Met al die ervaring kun je anderen helpen doordat ze hoop, kracht en motivatie putten uit jouw verhaal.

Inzicht in vaardigheden

Bij de cursus ‘werken met eigen ervaring’ geef je daar een eerste aanzet toe. Je leert hoe je je verhaal kunt vertellen en inzetten. Je krijgt inzicht in de vaardigheden die nodig zijn om ervaringsdeskundig werk te doen. Daarnaast kun je je oriënteren op de mogelijkheden van ervaringsdeskundigheid: waar kun je aan de slag en wat houdt dat werk precies in?

Tijdens de cursus

De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten waarin je als deelnemer kunt oriënteren op het werken met je eigen ervaring. We gaan dieper in op de mogelijke kwaliteiten en valkuilen van een toekomstig ervaringsdeskundige. Gastsprekers en deelnemers delen hun herstelverhaal. Deze cursus is voor mensen die al wat verder in het herstelproces zijn.

Voor je deze cursus volgt is het raadzaam eerst de cursus ‘Herstellen doe je zelf’  te doen. Dan heb je alvast een goed beeld van je eigen herstelproces. En wanneer je de opleiding Howie the Harp wilt gaan volgen, wordt aangeraden eerst deze cursus te volgen.

Praktische info

Start woensdag 3 juli van 13.30 – 16.00 uur
Overige data: 10 juli, 17 juli, 24 juli, 31 juli, 7 augustus, 14 augustus, 21 augustus, 28 augustus, 4 september, 11 september, 18 september.
Tijdstip: 13.30 – 16.00 uur
Locatie: Zuiderkruisweg 1 in Tilburg
Trainers: Karin en Mirjam.

Start woensdag 25 september van 18.00 – 20.30 uur
Overige data: 2 oktober, 9 oktober, 23 oktober, 30 oktober, 6 november, 13 november, 20 november, 27 november, 4 december, 11 december, 18 december.
Tijdstip: 18.00 – 20.30 uur
Locatie: Diederikdreef 79 in Tilburg
Trainers: Elly en Patricia en Leslie.

Aanmelden: stuur een e-mail naar Info@hetkiemuur.nl

De meeste cursussen worden meerdere keren per jaar gegeven. Daardoor is het mogelijk om ze achter elkaar te volgen.

Deelneemster Femke over de cursus

Top