Cursus Mijn Verhaal

Lezende vrouw aan tafelMijn verhaal is een korte cursus bestaande uit 5 bijeenkomsten waarin we stil staan bij JOUW unieke herstelverhaal. Met jouw geschreven en gesproken verhaal kun je van onschatbare waarde zijn voor een ander. Samen onderzoeken hoe dit verhaal het beste tot zijn recht komt.

Je gaat opnieuw betekenis geven aan je eigen levenservaring.

Tijdens de cursus

We zullen aandacht besteden aan de opbouw van je verhaal en hoe je ervaringen kernachtig kunt samenvatten. Je leert wat het verschil is tussen een levensverhaal, een ervaringsverhaal en een herstelverhaal. Je zult zelf ervaren dat het mogelijk is om je kwetsbaarheden om te zetten in een krachtig verhaal waarmee je anderen kunt raken en zelfs vermaken. Want het hoeft zeker niet alleen maar zwaar te zijn. We staan daarom ook stil bij hoe jij jouw humor op gepaste wijze kunt inzetten.

Tijdens de bijeenkomsten geven we elkaar schrijf,- en verteltips en ga je oefenen met hoe jij jezelf kunt presenteren voor een groep. Misschien wil je binnenkort mee doen aan een (online) event levende boeken of ben je uitgenodigd als gastspreker tijdens een congres. Mogelijk wil je in de toekomst graag gastlessen gaan geven op scholen of mensen inspireren met jouw verhaal door deze te delen op social media. Elke situatie is anders en vraagt om een andere benadering.

Als je wilt deelnemen aan deze cursus, is het de bedoeling dat je al wat verder bent in jouw herstelproces en bij voorkeur eerst de cursus Werken Met Eigen Ervaring hebt gevolgd.

Tijdens de voorgaande cursus heb al een start gemaakt met het vertellen van je verhaal.

Praktische info

Start: dinsdag 12 januari van 9.30 tot 12.00 uur
Cursusduur: 5 bijeenkomsten van 2,5 uur
Cursusdata: 19 januari, 26 januari, 2 februari en 9 februari.
Huiswerk: Naast het bijwonen van de bijeenkomsten vragen we je om ongeveer 1 uur per week vrij te maken voor (t)huiswerkopdrachten.
Locatie: Zuiderkruisweg 1, Tilburg, ruimte 0.27.
Aanmelden: stuur een e-mail naar Info@hetkiemuur.nl

Lukt het je niet om er in januari bij te zijn? Eind februari start de volgende cursus! De cursusdata zijn dan 23 februari, 2 maart, 9 maart, 16 maart en 23 maart.

Top