Kiemuur zomerprogramma

Het Kiemuur blijft geopend in de zomer! Zo organiseert het Kiemuur een zomerbarbecue. Ook blijven de verschillende Kiemuren gewoon geopend, zoals het Kiemuur voor naasten. Tevens bieden medewerkers van Het Kiemuur nu ook lichte individuele, preventieve ondersteuning aan inwoners van gemeenten waar een Kiemuur plaatsvindt.

Zomer BBQ

Het Kiemuur organiseert dit jaar een speciale zomerbarbecue! De Kiemuur BBQ is op zaterdag 21 augustus van 16.00 – 20.00 uur op de Ledeboerstraat. De barbecue is voor Kiemuur bezoekers met introducé en voor alle andere belangstellenden van Het Kiemuur. Aanmelden kan t/m 16 augustus via: info@hetkiemuur.nl of de kiemtelefoon 06 – 15904492.

Kiemuur Kaatsheuvel verhuist!

Per 19 juli is Kiemuur Loon op Zand van de woensdag naar de maandag verhuisd. De tijd is hetzelfde gebleven: van 14.00 tot 16.00. De locatie ook: Dienstencentrum de Rode Loper aan het Paulus Potterplein 42 in Kaatsheuvel. Wil je een keer een kijkje nemen? Dat kan! Bel even naar Anne Bakker 06 – 15885493 of naar de Kiemtelefoon 06 – 15904492.

Een-op-een preventieve ondersteuning vanuit Het Kiemuur

Medewerkers van Het Kiemuur kunnen lichte 1-op-1 ondersteuning bieden aan inwoners van gemeenten waar een Kiemuur plaatsvindt. Een ervaringsdeskundige biedt een traject op maat voor mensen die zelf om de één of andere reden ergens niet uitkomen en wel wat hulp kunnen gebruiken. Dat mogen praktische zaken zijn maar ook hulpvragen op het gebied van mentaal en/of emotioneel welbevinden zoals bij een psychische kwetsbaarheid, eenzaamheid, armoede en/of verslaving. In Tilburg wordt deze ondersteuning geregeld via het Maatschappelijk Steun Systeem. En in Oisterwijk en Hilvarenbeek ondersteunen onze ervaringsdeskundigen vanuit het Kiemuur. Meer weten?

Kiemuur voor naasten

Het Kiemuur voor naasten loopt sinds april. Het Kiemuur voor naasten is speciaal voor mensen die in hun dagelijkse leven te maken hebben met mensen met een mentale kwetsbaarheid. Denk hierbij aan een depressie, angstklachten, psychose of verslaving. Deze kwetsbaarheid heeft niet alleen gevolgen voor jouw naaste maar vaak gevolgen voor jou. De bezoekers die we ontvangen, zijn heel enthousiast en komen telkens graag terug. Maar we hebben nog plaatsen vrij. Dus wees welkom. Elke 3e donderdag van de maand op locatie Diederikdreef 79 in Tilburg.

Nieuw: Werken met Eigen Ervaring nu ook in de avonduren!

In het najaar bieden we voor het eerst een cursus Werken met Eigen Ervaring aan in de avonduren zodat mensen die werken of overdag voor kinderen moeten zorgen ook de kans krijgen om de cursus te volgen. De cursus is op dinsdag van 18.30 tot 21.00 uur op locatie Diederikdreef in Tilburg. Er is plaats voor 12 deelnemers. Interesse? Stuur een e-mail naar Info@hetkiemuur.nl.

Top