Cursus Herstellen doe je zelf – Oisterwijk

Man en vrouw bekijken samen een tekst in een boek.Tijdens deze cursus krijg je in een veilige en vertrouwde omgeving inzicht in wat er nodig is om er weer bovenop te komen. Herstellen gaat niet over genezing. Herstel gaat over het hervinden van een persoonlijke balans en het ontdekken van mogelijkheden voor een zinvol leven. In een groep van 10 tot 12 deelnemers ga je op zoek naar jouw kracht en mogelijkheden. Na een eerste kennismaking gaan we met elkaar in gesprek over wat herstel kan zijn. En bespreken we gevoelens en gedachten die we allemaal wel kennen. Je wordt bewust van mogelijkheden die je eerder nog niet zag of aandurfde. Dit persoonlijke en unieke proces is namelijk voor iedereen anders.

(H)erkenning en steun

Door te vertellen wie jij bent en hoe jij bezig bent met herstel, kan er vanuit de groep (h)erkenning en steun ontstaan. Zo doe je de vaardigheden op om je eigen kracht te hervinden.

Of zoals één van de cursisten het mooi samenvatte: ‘Je herstelproces heb je zelf in de hand en je hoeft het niet alleen te doen!’

Tijdens de cursus

De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten waarin je als deelnemer kennismaakt met basisprincipes van herstel. Wat is een herstelproces? En hoe kun je daar een begin mee maken? Daarnaast kun je ervaring opdoen met lotgenotencontact. De cursus is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

Praktische info

Start: 22 februari van 10.00 tot 12.00
Cursusdata: 22 februari, 29 februari, 7 maart, 14 maart, 21 maart, 28 maart, 4 april, 11 april, 18 april, 25 april, 9 mei, 16 mei.
Kosten: deelname aan deze cursus is gratis.
Locatie: De Tilliander, Spoorlaan 82 c in Oisterwijk
Trainer: Ria en Leslie.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan de cursus? Stuur dan een e-mail info@hetkiemuur.nl.

Deelnemer Gerwin over de cursus Herstellen doe je zelf

Top