Persoonlijke en individuele ondersteuning in Oisterwijk

Kom je uit de gemeente Oisterwijk en loop je mentaal of emotioneel vast? Bijvoorbeeld omdat je:

  • piekert over een nare gebeurtenis of over de toekomst?
  • zorgen hebt over een dierbare?
  • niet goed in je vel zit?
  • je ontevreden bent over je leefsituatie?
  • je eenzaam voelt?

En wil je hulp om hier weer uit te komen? Dat kan! Sinds kort kan een inwoner van Oisterwijk lichte ondersteuning krijgen van een ervaringsdeskundige van het Kiemuur. Dennis Mateijsen is onze ervaringsdeskundige in Oisterwijk en biedt deze lichte ondersteuning. Hij stelt zich hieronder aan je voor.

Dennis is gespecialiseerd in herstelprocessen en heeft kennis over vele onderwerpen die hiermee samenhangen. Hij kijkt naar manieren die voor iemand werken en waardoor je je beter gaat voelen. Dat kan luisteren zijn, meedenken, sparren, bewustwording creëren, maar wellicht ook doorverwijzen en/of zoeken naar een andere logische vervolgstap.

Ken jij iemand die vastloopt of heb je zelf behoefte aan lichte ondersteuning? Stuur dan een e-mail naar info@hetkiemuur.nl. o.v.v. lichte ondersteuningen Oisterwijk.

Even voorstellen

Ik ben Dennis Mateijsen, 49 jaar, getrouwd en vader van twee dochters. Zelf ben ik lichamelijk ziek geweest van mijn 4de tot mijn 18de levensjaar.
Mijn jongste dochter is in 2003 te vroeg geboren. Zij werd met een keizersnede geboren op een operatiekamer in het kinderziekenhuis in Utrecht. Daar werd ik overweldigd. Vanaf dat moment werd mij duidelijk dat ik nog veel werk te doen had in mijn herstel. Ik ben in het ziekenhuis destijds voor het eerst met een psychologe in gesprek gegaan over mijn trauma’s vanuit mijn kindertijd in het ziekenhuis in Tilburg.
De jaren daarna is het op- en afgegaan met mijn herstel. Door een aantal behandeltrajecten met psychologen ben ik steeds meer gaan leren over mijn herstel en meer gaan kijken hoe ik bij mijn gevoel kan komen en daar goed naar kan luisteren.
Momenteel werk ik nog aan mijn herstel. Ik ga hiervoor individuele schema therapie volgen. De afgelopen jaren heeft het mij naast de therapieën enorm geholpen om te sporten naast mijn werk en thuissituatie, waardoor ik mijn hoofd kan leegmaken. Ik ga eenmaal per week boksen. Ik wandel regelmatig. Daarnaast ga ik regelmatig fietsen op mijn racefiets of mountainbike. Ik vind het heel mooi dat ik mijn verhaal/ervaringen kan en mag delen binnen mijn werk om anderen mensen hiermee inzichten te verschaffen binnen hun herstel.
Top