Thema-avond Rouw dinsdag 20 september

18 augustus 2022

Het is niet altijd oké
Elke vijf uur maakt iemand een einde aan zijn leven, mannen twee keer zo vaak als vrouwen. Tijdens deze avond willen wij psychische problemen bij mannen uit de taboesfeer halen en bespreekbaar maken. Maak je je zorgen om een man uit je omgeving? Merk je signalen op die aantonen dat het niet goed met hem gaat? Praat erover met elkaar en kom naar onze thema-avond

Datum en tijd    Dinsdag 20 september van 19.00 tot 21.30 uur
Locatie                Zuiderkruisweg 1, Tilburg
Aanmelden        Stuur een e-mail naar info@hetkiemuur.nl of bel naar 06-15904492
Toegang is gratis.  Je krijgt een kopje thee of koffie en iets fris met wat lekkers

Lees de flyer hier Uitnodiging Thema-avond Rouw Het Kiemuur

Achtergrond

Het is bekend dat mannen minder vaak maar ook minder snel hulp zoeken bij psychische problemen, hierdoor worden deze problemen soms verkeerd, of te laat onderkend. Vermoedelijk spelen schaamte, taboe en stigmatisering een rol bij het niet zoeken van hulp. We willen tijdens onze thema-avond mannen en hun omgeving aanmoedigen om open te zijn over mentale moeilijkheden en sneller de stap naar hulp te zetten. We streven daarbij naar meer herkenning en erkenning van zorgen waar mannen mee worstelen, meer openheid en meer hulp op maat. Want ook mannen hoeven er niet alleen voor te staan. Voor deze avond hebben we gastsprekers uitgenodigd die ons meenemen in hun belevingen. We hebben gekozen om te kijken naar de documentaire van Man in de knoop.
Gastsprekers: Nathan Vos en Anika van den Broek
Nathan Vos is schrijver van het boek ‘Man o Man’ en bedenker van de documentaire ‘Man in de knoop’. Nathan creëerde de documentaire en het boek na de zelfdoding van zijn broer.

Documentaire Man in de knoop

In Man in de knoop vertellen drie weduwen over de partner die zij verloren door zelfdoding. Eén van de drie weduwen is onze ervaringsdeskundige Anika van den Broek, zij is werkzaam bij team Kiemuur. Hoe komt het dat vooral mannen het zo lastig vinden om hulp te vragen en te zoeken? Anika: “Er is nog steeds veel schaamte voor psychische problemen, waardoor veel mensen, en met name mannen, te laat of geen hulp zoeken. Deze avond is er een van open zijn over kwetsbaarheid en dit bespreekbaar maken.”

Top