Cursus Wellness Recovery Action Plan (Oisterwijk)

Twee vrouwen zitten aan tafel en praten met elkaar.

De cursus Wellness Recovery Action Plan gaat 100% over jou. Het is een zelfhulp-plan dat je maakt om je leven zo goed en prettig mogelijk vorm te geven. Dit persoonlijke actieplan helpt je om je goed te blijven voelen, en in te grijpen als je merkt dat het minder goed met je gaat. Door het maken van dit plan leer je wat je nodig hebt om jouw doelen te bereiken.

Signalen herkennen

Je kijkt naar welke factoren van buitenaf invloed hebben op hoe jij je voelt. En vooral: hoe je daarmee om moet gaan. Je leert signalen te herkennen en kunt zo sneller ingrijpen om erger te voorkomen. In de bijeenkomsten deelt iedereen in de groep persoonlijke inzichten over wat hem of haar heeft geholpen. Want ervaringen van anderen kunnen steunend en inspirerend zijn.

Tijdens de cursus

De cursus WRAP bestaat uit 8 bijeenkomsten waarin je je eigen ‘gereedschapskoffer’ voor een goed gevoel gaat maken. Geen herstel zonder actieplan! Gelijkwaardigheid, eigen regie en je laten inspireren door lotgenoten staan hierbij centraal. De WRAP wordt gegeven door twee WRAP-gecertificeerde ervaringsdeskundig medewerkers of trainers met ervaringskennis.

Voor wie?

Wil jij ook leren hoe je zelf weer grip kunt krijgen op je leven? En wat je daarvoor nodig hebt?
De WRAP-cursus richt zich op kracht in plaats van klacht en is voor iedereen die persoonlijke verantwoordelijkheid wil nemen voor het eigen welbevinden en erachter wil komen wat voor hem of haar werkt. We werken aan hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun geven en krijgen.

Praktische info

Locatie
Cultuurcentrum Tiliander, Spoorlaan 82C in Oisterwijk

Cursusdata
Op woensdag van 9.30 tot 12.00 uur
Data: 11 september, 18 september, 25 september, 2 oktober, 9 oktober, 16 oktober, 30 oktober en 6 november.

Trainer
Wesley en Sandra.

Aanmelden
Stuur een e-mail naar: info@hetkiemuur.nl

Kosten
Deze cursus is gratis voor inwoners van Oisterwijk, Moergestel en Heukelom.

Bekijk hier het verhaal van Ilona over deWRAP:

Top