Cursus Herstellen doe je zelf – Kaatsheuvel

Vrouw met blauw vest staat bij een flip over en legt iets uit aan twee personen aan tafel.Tijdens deze cursus krijg je in een veilige en vertrouwde omgeving inzicht in wat er nodig is om er weer bovenop te komen. Herstellen gaat niet over genezing. Herstel gaat over het hervinden van een persoonlijke balans en het ontdekken van mogelijkheden voor een zinvol leven. In een groep van 10 tot 12 deelnemers ga je op zoek naar jouw kracht en mogelijkheden. Na een eerste kennismaking gaan we met elkaar in gesprek over wat herstel kan zijn. En bespreken we gevoelens en gedachten die we allemaal wel kennen. Je wordt bewust van mogelijkheden die je eerder nog niet zag of aandurfde. Dit persoonlijke en unieke proces is namelijk voor iedereen anders.

(H)erkenning en steun

Door te vertellen wie jij bent en hoe jij bezig bent met herstel, kan er vanuit de groep (h)erkenning en steun ontstaan. Zo doe je de vaardigheden op om je eigen kracht te hervinden.

Of zoals één van de cursisten het mooi samenvatte: ‘Je herstelproces heb je zelf in de hand en je hoeft het niet alleen te doen!’

Tijdens de cursus

De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten waarin je als deelnemer kennismaakt met basisprincipes van herstel. Wat is een herstelproces? En hoe kun je daar een begin mee maken? Daarnaast kun je ervaring opdoen met lotgenotencontact. De cursus is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

Praktische info

Start: woensdag 27 september 14.00 – 16.00 uur
Overige data: 4 oktober, 11 oktober, 25 oktober, 1 november, 8 november, 15 november, 22 november, 6 december, 13 december en 20 december.
Locatie: Dienstencentrum De Rode Loper, Pauluspotterplein 42 in Kaatsheuvel
Trainer: Wesley IJpelaar
Kosten: Deelname aan deze cursus is gratis voor inwoners van Kaatsheuvel en Loon op Zand!

Aanmelden: Stuur een e-mail naar info@hetkiemuur.nl of bel naar Wesley 06-55297740.

Elke cursus wordt meerdere keren per jaar gegeven. De cursussen lopen gelijktijdig zodat het mogelijk is om ze achter elkaar te volgen.

Top