Succesvolle thema-avond over verslaving met René van Collem

Man met microfoon staat voor een scherm met informatie over dealen van drugs.Op dinsdag 14 november organiseerde Het Kiemuur een indrukwekkende thema-avond voor partners, familie, naasten en begeleiders van (ex-)verslaafden. Ruim 100 bezoekers hoorden Rene van Collem, oud-drummer van Doe Maar en family counselor bij de Yes We Can Clinics, heel openhartig vertellen over zijn eigen verslaving, zijn weg naar herstel en wat zijn verslaving betekende voor zijn familie en partner. Want zoals hij zegt: Verslaving is ook een samenlevingsziekte. Het raakt iedereen om de verslaafde heen: familie, partner, collega’s, buren en begeleiders.

Nederland telt ruim 2 miljoen mensen met een verslaving. Onderzoek laat zien dat het ruim 10 jaar duurt voordat naasten van een verslaafde aan de bel trekken. Het leidt tot veel verdriet achter de voordeur. Door de liefde die je voelt als naasten is het nemen van de nodige beslissingen en het aangeven van gezonde grenzen uiterst lastig. Tijdens deze avond gaf René inzicht in hoe een verslaving ontstaat en wat je als naasten en begeleiders kunt doen. En welke organisaties je als naasten kunnen helpen, waaronder Het Kiemuur.

Iedere 3e donderdag van de maand organiseert Het Kiemuur een speciale Naasten-avond. Voor familie en partners van mensen met een verslaving en/of psychische kwetsbaarheid. Voor een luisterend oor, steun of advies.
Meer informatie: www.hetkiemuur.nl/waar?

Top