Cursus Herstellen doe je zelf

Cursus Herstellen doe je zelfTijdens deze cursus krijg je in een veilige en vertrouwde omgeving inzicht in jouw herstelproces. In een groep van acht tot twaalf deelnemers ga je op zoek naar je kracht en mogelijkheden. Na een eerste kennismaking gaan we met elkaar in gesprek over wat herstel kan zijn. Dit persoonlijke en unieke proces is namelijk voor iedereen anders.

(H)erkenning en steun

Door te vertellen wie jij bent en hoe jij bezig bent met herstel, kan er vanuit de groep (h)erkenning en steun ontstaan. Zo doe je de vaardigheden op om je eigen kracht te hervinden.

‘Je herstelproces heb je zelf in de hand en je hoeft het niet alleen te doen!’ – In deze uitspraak staat de kern van deze cursus kort en krachtig verwoord.

Tijdens de cursus

De cursus bestaat uit 11 bijeenkomsten waarin je als deelnemer kennismaakt met basisprincipes van herstel. Wat is een herstelproces? En hoe kun je daar een begin mee maken? Daarnaast kun je ervaring opdoen met lotgenotencontact. De cursus is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

Praktische info

Start: woensdag 9 september van 10.00 tot 12.00 uur
Cursusduur: 11 bijeenkomsten van 2 uur
Als je op 9 september start heb je vervolgens op de volgende data les: 16 september, 23 september, 30 september, 7 oktober, 14 oktober, 28 oktober, 11 november, 18 november, 25 november en 2 december.
Maximaal aantal deelnemers: 8-12
Je docenten zijn: Ria van Son en Wesley IJpelaar
Aanmelden: stuur een e-mail naar Info@hetkiemuur.nl

De meeste cursussen worden een aantal keer per jaar gegeven. Daardoor is het mogelijk om meerdere cursussen achter elkaar te volgen.

Top